Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / Brutari italieni vor instrui producătorii din Regiunea de Sud a R. Moldova

Brutari italieni vor instrui producătorii din Regiunea de Sud a R. Moldova

  imprimare
10.11.2017 moldpres.md   193 

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. O companie italiană este dispusă să susţină dezvoltarea economică a Regiunii de Sud a R. Moldova şi să-i ajute pe producătorii locali să înceapă afaceri în brutărie. Despre aceasta s-au înţeles reprezentanţi ai conducerii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) şi ai administraţiei Provinciei di Novara, care au efectuat în această săptămână o vizită la Cimişlia, transmite MOLDPRES.

Potrivit partenerilor din Italia, ideea vine de la un antreprenor italian, brutar de meserie și proprietar al mai multor magazine și restaurante, care, apropiindu-se de vârsta de pensionare, s-a gândit că ar fi bine să transmită secretele profesionale tinerilor specialişti. "Dorim să investim în capitalul uman din sudul R. Moldova şi să oferim suport sub formă de instruire gratuită agenţilor economici care au deja deschise sau intenţionează să pornească afaceri în sectorul patiseriei şi panificaţiei", au menţionat oaspeţii din Provincia di Novara.

ADR Sud a acceptat propunerea partenerilor italieni. Astfel, începând cu luna februarie a anului 2018 se preconizează ca în Regiunea de Sud să fie organizate cursuri de formare profesională în domeniile brutărie și patiserie. Până atunci, Agenţia va evalua necesitățile agenților economici din regiune şi va identifica persoanele care doresc instruire.  

"Instruirile vor fi desfășurate gratuit, prin master-class-uri oferite de brutari și patisieri italieni cu renume, care vor aduce în R. Moldova nu doar tainele meseriei, ci și utilajul modern folosit în fabricarea pâinii și a produselor de panificație", au afirmat surse de la ADR Sud.

Această iniţiativă, precum şi alte activităţi comune, sunt realizate în cadrul unui Acord de colaborare semnat cinci ani în urmă între Administraţia Provinciei di Novara şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

https://www.moldpres.md/news/2017/11/10/17008829

 

 

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 18.05.2018
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 2953257
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus