Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / Chinezii, interesati de cerealele, animalele si vinurile tulcene

Chinezii, interesati de cerealele, animalele si vinurile tulcene

  imprimare
10.10.2017 gazetadeagricultura.info   277 

Agenti economici tulceni din domenii cu activitate in procesarea cerealelor, viticultura sau cresterea animalelor ar putea colabora cu autoritatile din Suzhou, China, pentru a intra pe piata chineza - momentan pentru regiunea Suzhou, cu posibilitatea extinderii si spre ale zone.

Aceasta tema de discutii a fost ridicata, in cadrul unei intalniri dintre o delegatie a Consiliului Judetean Tulcea condusa de presedintele Horia Teodorescu si agricultorii din zona Suzhou, China, in contextul implinirii a 22 de ani de la semnarea Protocolului de Infratire dintre Consiliul Judetean Tulcea si Orasul Suzhou.

De asemenea, delegatia tulceana a vizitat o piata agroalimentara din zona Suzhou si a avut, asadar, oportunitatea de a afla mai multe despre modul in care functioneaza acest sistem in statul chinez.

Autoritatile din domeniu din Suzhou s-au aratat interesate de deschiderea unei oportunitati de distribuire a produselor romanesti: in principal, ei si-au exprimat interesul de a colabora cu investitori in procesarea cerealelor, cresterea animalelor sau viticultura.

In acest sens, in cursul acestui an, o delegatie din judetul Tulcea (formata din agenti economici din domeniul zootehniei, viticulturii respectiv procesarea cerealelor) va efectua o vizita de lucru in Suzhou, China, pentru a definitiva documentele aferente unei colaborari cu partenerii chinezi, in sensul plasarii produselor romanesti pe piata din Suzhou.

Discutii incepute la Tulcea

Problematica unei astfel de cooperari a mai fost pusa pe masa discutiilor la Tulcea, la inceputul lunii trecute, atunci cand o delegatie din Suzhou, China, condusa de Chen Xiongwei, vicepresedinte al Conferintei consultative politice din Suzhou a vizitat judetul Tulcea. Au fost purtate, atunci, discutii aplicate cu reprezentanti ai unor investitori marcanti in agricultura din judetul nostru.

Printre temele de discutii abordate in cadrul sedintei care a avut loc la Tulcea s-au numarat investitiile in agricultura, dar si schimbul de informatii privind dezvoltarea acestui domeniu in cele doua tari.

Un accent deosebit a fost pus pe traditia nord dobrogeana in ceea ce priveste viticultura, iar in acest sens, administratorul Alcovin Macin, Serghei Cozma, a vorbit despre competitivitatea vinurilor tulcene si despre rezultatele extraordinare obtinute la nivel international (inclusiv in China).

Inca de atunci autoritatile agricole din Suzhou au apreciat si si-au aratat interesul pentru vinurile tulcene, iar in acest sens, un parteneriat intre reprezentantii Alcovin Macin, una dintre cele mai importante societati in domeniu din Romania si structura specializata cu desfacerea unor astfel de produse ar putea aduce reale beneficii de ambele parti.

'Sunt convins ca o cooperare in acest domeniu, la momentul de fata inca la stadiul de schimburi de experienta, nu poate avea decat efecte benefice de ambele parti', spune presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu.

Consiliul Judetean Tulcea

https://www.gazetadeagricultura.info/afaceri-agricole/20382-chinezii-interesati-de-cerealele-animalele-si-vinurile-tulcene.html

 

 

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 18.05.2018
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3113548
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus