Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  NOUTĂŢI / ÎNTREVEDEREA DLUI EDUARD GRAMA, MINISTRUL AGRICULTURII ȘI INDUSTRIEI ALIMENTARE AL REPUBLICII MOLDOVA CU DL IGOR MUSSALIMOV, CONSUL GENERAL AL REPUBLICII KAZAHSTAN ÎN REPUBLICA MOLDOVA

ÎNTREVEDEREA DLUI EDUARD GRAMA, MINISTRUL AGRICULTURII ȘI INDUSTRIEI ALIMENTARE AL REPUBLICII MOLDOVA CU DL IGOR MUSSALIMOV, CONSUL GENERAL AL REPUBLICII KAZAHSTAN ÎN REPUBLICA MOLDOVA

  imprimare
17.02.2017 maia.gov.md   244 

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama a avut o întrevedere cu Igor Mussalimov, Consul General al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, unde au discutat despre cooperarea economică și investițională dintre state. 

Ministrul Grama a subliniat buna cooperare în domeniul agro-alimentar  dintre cele două țări și a remarcat că, în special, comerțul, se bazează preponderent pe produsele alimentare: alcool, conserve și sucuri.

Cu toate acestea, un impediment în relațiile comerciale dintre state sunt restricțiile impuse de Federația Rusă la tranzitul teritoriului său spre Kazahstan. Drept consecință, agenții economici autohtoni sunt nevoiți să găsească alte căi mai lungi către destinație, care sunt mai costisitoare și care influențează substanțial prețul final al producției moldovenești.

La rândul său, dl Mussalimov a reiterat că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova este unul important și își dorește o colaborare reciproc avantajoasă, iar problemele apărute sunt unele de moment și vor fi rezolvate în viitorul apropiat.

Totodată, s-a mai discutat despre desfășurarea ședinței Comisiei interguvernamentale de colaborare economică, planificată pentru acest an în Kazahstan, în cadrul căreia vor fi puse în discuție subiectele de interes comun în relațiile bilaterale.

http://maia.gov.md/ro/comunicate-de-presa/intrevederea-dlui-eduard-grama-ministrul-agriculturii-si-industriei-alimentare-0

 

 

 
 
  •        
 
 
Actualizat la: 18.05.2018
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 2882274
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus