Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
Prima   /  PUBLICAŢII   /  Culturi legumicole
Culturi legumicole
13.05.2010
Pregatirea semintelor de legume inainte de insamintare

Scopul prezentei lucrari este de a pune la dispoziţia producătorilor de legume unele metode de prelucrare a seminţelor înainte de semănat, care duc la alegerea seminţelor cu însuţiri superioare, marirea vitalităţii plantelor, se analizează condiţiile ce duc la distrugerea germenilor, apariţia bolilor şi dăunătorilor ce se dezvoltă pe semînţe, precum şi modul de asigurare a unor producţii înalte de calitate superioară a culturilor legumicole.
 
13.05.2010
Producerea legumelor timpurii in solarii si tunele de masa practica

În această lucrare producătorii de legume timpurii pot găsi o descriere amplă a proceselor de creştere a legumilor, asa ca: creşterea răsadului, pregătirea solariilor, plantarea răsadului, lucrările de îngrijire. Sunt descrise următoarele culturi: ardeiul, tomatele, castrevetele, varza albă - soiuri timpurii, ridichea de lună, morcovul, sfecla roşie, salată, ceapă, mărarul, pătrunjelul pentru frunze.
 
10.05.2010
Afaceri in cresterea legumelor in teren protejat

Prezenta publicaţie este adresată beneficiarilor ACSA ce doresc de a iniţia o afacere în domeniul cultivării legumelor în teren protejat. La opinia producătorilor este prezentată informaţie referitor la constructii folosite pentru cultura protejata a legumelor şi tehnologiile de cultivare a culturilor legumicole: tomatele, ardeii, vinetele, sfecla roşie, ridichea, varza, conopida, salata de grădină, pepenele galben şi verde, castravetele, dovleacul, dovlecelul. Îndrumarul cuprinde argumentarea economică, sortimentul de soiuri şi hibrizi (cu planşa color) şi tehnologiile propriu zise de cultivare. Aspecte economice si tehnologice la producerea legumelor in teren protejat, recoltarea si cerintele de calitate fata de productia legumicola.
 
10.05.2010
Ghid "Afaceri in legumicultura" Editia I

Prezenta publicaţie este adresată beneficiarilor ACSA ce doresc de a iniţia o afacere în domeniul cultivării legumelor. La opinia producătorilor este prezentată atât tehnologiile intensive, cât şi tehnologiile obişnuite de cultivare a culturilor legumicole: tomatele, ardeii, vinetele, sfecla roşie, morcovul, ridichea de toamnă şi de lună, ţelina, pasternacul, păntrunjelul, varza, varza roşie, chinezească, conopida, brocoli, gulea, spanacul, măcrişul, salata de grădină, pepenele galben şi verde, castravetele, dovleacul, dovlecelul, patisonul, kruknekul. Îndrumarul cuprinde argumentarea economică, sortimentul de soiuri şi hibrizi (cu planşa color) şi tehnologiile propriu zise de cultivarea (în câmp deschis şi teren protejat), inclusiv se atrage o deosebită atenţie utilizării îngrăşămintelor organice, minerale, irigării prin aspersiune şi prin picurare, protecţia culturilor legumicole de boli, vătămători şi buruiene şi recoltare acestor culturi.
 
10.05.2010
Afaceri in legumicultura II (Editie revazuta si completata)

Prezentul ghid este adresat beneficiarilor ACSA ce doresc de a iniţia o afacere în domeniul cultivării legumelor. La opinia producătorilor este prezentată informaţia referitor la tehnologiile intensive, cât şi tehnologiile obişnuite de cultivare a culturilor legumicole: tomatele, ardeii, vinetele, sfecla roşie, morcovul, ridichea de toamnă şi de lună, ţelina, pasternacul, păntrunjelul, varza, varza roşie, conopida, brocoli, varză creaţă, varză de bruxelles, varză de frunze, chinezeascăgulea, spanacul, măcrişul, salata de grădină, pepenele galben şi verde, castravetele, dovleacul, dovlecelul, patisonul, kruknekul, ceapa, ustroiul, prazul, ceapa batun. Îndrumarul cuprinde argumentarea economică, sortimentul de soiuri şi hibrizi (cu planşa color) şi tehnologiile propriu zise de cultivarea, inclusiv se atrage o deosebită atenţie utilizării îngrăşămintelor organice, minerale, irigării prin aspersiune şi prin picurare, protecţia culturilor legumicole de boli, vătămători şi buruiene şi recoltare acestor culturi.
 
10.05.2010
Ceapa si usturoiul pe loturile de linga casa

Această lucrarea este adresată cultivatorilor de usturoi şi ceapă. Ea cuprinde îndrumări necesare în scopul obţinerii unei calităţi şi productivităţi înalte, fiind pe larg descrise: particularităţi de creştere şi dezvoltare a acestor culturi, alegerea terenului şi premărgătorilor, pregătirea terenului şi administrarea îngrăşămintelor, caracteristica soiurilor, metodele de cultivare, protecţia şi combaterea bolilor şi dăunătorilor.
 
10.05.2010
Cultura porumbului zaharat

Lucrare prezentă are ca scop familiarizarea producătorilor agricoli cu cultura porumbul zaharat, particularităţile de creştere şi dezvoltare, hibrizii omologaţi, tehnologia cultivarii acestei culturi, cerinţele de calitate faţă de ştiuleţi recoltaţi, păstrarea lor şi eficacitatea economică de cultivare a porumbului zaharat.
 
10.05.2010
Culturi intercalate si asociate in agricultura

Prezenta lucrare are scopul de a reda însemnătatea culturilor intercalate şi asociate în asolamentele agricole şi în plantaţiile horti-viticole ce include: descrierea a culturilor intercalate în livezi (culturi legumicole), plantaţiile tinere de vie (culturi legumicole şi bostănoase), particularităţile acestor culturilor indegrate (sorg şi soia, porumbul şi fasolea) în culturile de câmp, prevenirea sau reducerea atacurilor de boli şi dăunători prin practicarea cultivării culturilor agricole asociate.
 
Prima   /  PUBLICAŢII   /  Culturi legumicole
 
  •        
 
 
Actualizat la: 18.05.2018
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3181767
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus