?
?
 
 
 
 
 
Prima Contact Harta
Widget Informer    Flux RSS
 
CULTURI LEGUMICOLE (15), Boli (79) | VEZI ALTE CULTURI
Ceapă / Putregaiul alb al cepei şi usturoiului – Sclerotium cepivorum

Aspectul general

Afectează în terenurile grele, în anii cu precipitaţii abundente. Primul semn al bolii este îngălbenirea şi uscarea vârfului frunzelor, care progresează lent spre baza lor. Rădăcinile sunt distruse şi are loc o putrezire umedă a tunicilor, urmată de acoperirea lor cu un miceliu alb, afânat, superficial. La suprafaţa ţesuturilor atacate sau în interiorul lor se formează scleroţi mici, negri, sferici, tari, de 0,2–0,5 mm în diametru. Dacă infecţia bulbilor se produce târziu putrezirea continuă în fazele de creştere, recoltare şi în timpul părăsirii.

Măsuri de prevenire

Respectarea rotaţiei şi alternării cu revenirea culturii de ceapă şi usturoi pe aceiaşi solă peste cel puţin 3 ani. La apariţia atacului plantele bolnave vor fi îndepărta din cultură şi distruse, prin ardere.

Metode de combatere

Pentru a vizualiza acest continut trebuie sa fiti MEMBRU

 
  •        
 
 
Actualizat la: 31.05.2020
ACSA   \   NOUTĂŢI   \   SERVICII   \   PUBLICAŢII   \   PIAŢA AGRICOLĂ   \   GALERIE FOTO   \   CONTACT   \   IVR ACSA
Tel: (373 22) 23-53-54, 23-78-89, 23-81-83 / Fax: (373 22) 23-53-28 Total vizitatori: 3637895
Adresa: 2005 MD, Chisinau, str. 31 August 1989, nr. 98, bir. 401
Email: office@acsa.md
  sus
CULTURA VIȚEI DE VIE